Wednesday, August 28, 2013

#moromoro opgelicht door #ondernemersgids.nl - moromoro # scammed by # ondernemersgids.nl

Mijn bedrijf is benadeeld door ondernemersgids.nl. Ze verknippen telefoonopnames en monteren deze tot een plaatsingsovereenkomst; daarna krijg je een nota van 665,50 euro.

Op 30 juli verteld een man dat mijn bedrijf gratis staat vermeld op hun site en dat deze vermelding automatisch verlengd wordt na een jaar. Dit kost 550 euro. Ik wil hier geen gebruik van te maken en heb dit duidelijk gezegd. Deze afmelding kon ik telefonische regelen. 

Op 9 augustus 2013 krijg ik een nota van 550 euro + btw = 665,50 euro in de bus. Ik heb direct een mail gestuurd om deze nota toe te lichten en te annuleren. Hierop heb ik geen antwoord gekregen.

Op 19 augustus heb ik ondernemersgids gebeld. De telefoniste heeft de bandopname van het zogenaamde annuleringsgesprek laten terugluisteren. Er kopt iets niet. Vervolgens is mij gewezen op het termijn om binnen 8 dagen aangetekend het contract te annuleren. Waarom zou je annuleren als je denkt dat dit al is gebeurd. Het is geen toeval dat de nota precies 9 dagen later in de bus valt. 

Ik zeg dat ik de zaak tot de bodem wil uitzoeken. De nota is onterecht. De telefoniste stelt me per direct in gebreke.

De volgende dag, 20 augustus, krijg ik een brief op de mat. Hierin staat dat ik het bedrag + extra administratiekosten van 99, 85 euro, binnen 3 dagen moet betalen. Ik heb een aangetekende brief gestuurd met de volgende punten aan ondernemersgids;
- ik wil een kopie van de bandopname van het gesprek van 30 juni 2013,
- een annulering van de factuur
- onmiddellijke verwijdering van mijn bedrijfsnaam van de site ondernemersgids.nl .

De lijst met klachten over acquisitiefraude van dit bedrijf is lang. Daarbij komt dat ze niets anders doen dan wat de KvK gratis doet. Dus zij voegen niets toe en leveren ook geen service.

Ik heb ondernemersgids op 19 augustus gemeld bij Steunpunt Acquisitiefraude. Zij geven tips wat ik het beste kan doen. Een dossier opbouwen en als het nodig is schriftelijk in contact blijven. Bij het versturen van een aangetekende brief geen handtekening zetten. Melden bij het bel-me-niet register, om dit soort telefoontjes te voorkomen.
Tevens heb ik de fraude van ondernemersgids.nl als klacht gemeld bij klacht.nl
 
Op 26 augustus ben ik twee keer door de crediteuren administratie van ondernemersgids gebeld. Ik heb gezegd dat ik een aangetekende brief heb gestuurd, die door hun is aangenomen en alleen nog schriftelijk contact wil. Hierop hebben zij naar Klacht.nl bericht dat ze de zaak hebben oplost door de factuur te crediteren. Wat ik niet heb gehoord omdat ik de telefoon ophing. Zoals ik al zei, alleen schriftelijk contact.


Vandaag komt er een brief binnen, met de volgende mededeling; als ik niet een mijn betalingsplicht voldoe wordt er een juridische procedure gestart. Alle bijkomende kosten zijn voor mijn rekening. Ik heb vijf dagen om te betalen.



This time no extended translation, but a short message:
Moromoro is disadvantaged by ondernemersgids.nl. Telephone recordings are cut up and edited into a placing agreement with a mention on their website. After the legal canceling period of 8 days I received a note from 665.50 euros. This note is increased with 99.85 euro is increased, due to failure to pay on time.

Ondernemersgids.nl is a company that commits aquisition fraud. This company has a repiutation for approaching   new firms in particular.



Cette fois, pas de traduction étendue, mais un court message:
Moromoro est désavantagé par ondernemersgids.nl. Enregistrements téléphoniques sont coupés et édités dans un accord plaçant avec une mention sur leur site web. Après le periode
j de 8 jours, j'ai reçu une note de € 665,50. Cette note est maintenant augmenté avec € 99,85, en raison de l'échec de payer à temps.

Ondernemersgids.nl est une entreprise qui s'engage aquisition fraude. Cette société est connue pour aborder de nouvelles entreprises en particulier.


3 comments:

  1. Hier precies hetzelfde, ik heb alleen de laatste brief nog niet ontvangen.
    Het lijkt er op dat klacht.nl een door oplichters zelf ingerichte site is om de indruk te wekken dat het om legitieme bedrijven gaat. Er wordt beweerd dat 32% van de klachten opgelost is. Dat lijkt me sterk gezien de stoïcijnse opstelling van ondernemersgids.nl.

    Betaal in geen geval.

    ReplyDelete
  2. Hier precies hetzelfde verhaal, alleen is de laatste brief nog niet gearriveerd en heb ik klacht.nl overgeslagen omdat ik de indruk heb dat deze door de oplichters zelf is opgezet om de indruk te wekken dat het om legitieme bedrijven gaat. Gezien de stoïcijnse aard van ondernemersgids.nl lijkt het oplossingspercentage van 32% dat klacht.nl noemt erg onwaarschijnlijk.

    Betaal in geen geval!

    ReplyDelete
  3. Hier precies hetzelfde verhaal, alleen is de laatste brief nog niet gearriveerd en heb ik klacht.nl overgeslagen omdat ik de indruk heb dat deze door de oplichters zelf is opgezet om de indruk te wekken dat het om legitieme bedrijven gaat. Gezien de stoïcijnse aard van ondernemersgids.nl lijkt het oplossingspercentage van 32% dat klacht.nl noemt erg onwaarschijnlijk.

    Betaal in geen geval!

    ReplyDelete