Saturday, March 31, 2012

Wax, stof tot praten

Wax geeft stof kleur en stijl
Making it Super Simple is een initiatief van Fleur. Van lokale Afrikaanse waxstoffen ontwerpt Fleur simpele kledingstukken, die in Afrika gemaakt kunnen worden. Hiermee krijgen jonge vrouwen de kans om hun inkomen te verdienen en tegelijk een opleiding te doen. Een sociale doelstelling op de achtergrond klinkt mij als muziek in de oren. Het doel van de meeting is om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het uitwisselen van kennis en connectie over waxstoffen tot financiƫle adviezen. Sociaal ondernemerschap heeft alles te maken met delen.

Over waxstoffen valt veel te vertellen. Het is niet mijn specialiteit maar wat ik weet vertel ik graag. Fleur is met name op zoek naar de benamingen van de waxdessins. In Nederland wordt de beste kwaliteit wax gemaakt door Vlisco. Vlisco is toonaangevend in dessins en kwaliteit. Vlisco exporteert meer dan 90% naar Afrika. Een van de oudste klassieke dessins van Vlisco is het ABC dessin, dat nog steeds geliefd is. Met het dragen van het ABC dessin laat je zien dat een opleiding belangrijk is. Bron:Handelishandel.pdf

Naast the real dutch wax van Vlisco zijn waxen uit Engeland, Nigeria en Ivoorkust, die geliefd zijn. De wax locale is geproduceerd in een west Afrikaans land en van lagere kwaliteit. Ik koop altijd iets van de locale markt in een favoriet dessin van vissen, parelhoen of bloemen.
Met de komt van de Chinezen en hun goedbedoelde investeringen kwamen er veel wax kopieƫn uit China. Vlisco heeft zijn strategie ge-upgrade om haar positie en imago te behouden. De SM marketing van Vlisco is op volle toeren. Elke keer wordt de wax fan verwend met nieuwe dessins in diverse kleurstellingen, geshowd in exclusieve ontwerpen op prachtige donkere modellen. De doelgroep van Vlisco. Ik geef toe dat ik niet altijd gecharmeerd ben geweest van Vlisco, maar nu volg ik ze op de voet, net als Making it Super Simple
Vlisco look-book

Perfecte accessoires: handgemaakte sandalen van Sseko en sieraden van Moromoro





De perfecte sandalen om bij een outfit in waxstof te dragen zijn de handgemaakte sandalen van Sseko. De sandalen die op meerdere manieren gedragen kunnen worden, in uni kleuren of een dessin, gemaakt door jonge vrouwen uit Uganda.

Om je outfit helemaal compleet te maken kies je voor Moromoro sieraden. Laat de zachte geur van moromoro je omhullen. De sieraden zijn duurzaam en gemaakt van een plantaardige pitten, die anders weg worden gegooid. De kettingen hebben grote kralen of kleine kraaltjes en worden gecombineerd met gekleurde glazen kraaltjes. Kleur en geur ontmoeten elkaar in Moromoro.

No comments:

Post a Comment