Monday, September 5, 2011

Swanmarket

Swanmarket 4 september 2011 is een lifestyle market. Reden genoeg om te kijken welk publiek er komt en of het ook een market is waar Moromoro kan staan met de lifestyle geuraccessoires voor body&home.

De locatie van Swanmarket is tussen het Zwaanshals en de Zaagmolenkade in, bij de oude fabriek, die nu omgebouwd is tot Rotabs stylecenter en een van de hotspots in Rotterdam om te winkelen en inspiratie op te doen.

Op weg naar de Swanmarket viel de winkel van Viltlijn in het Zwaanshals op. Het concept wordt in de winkel helder gepresenteerd. Vilt is de basis voor costume made duurzame vloerkleden in je favoriete kleurstelling, tassen, sloffen en andere accessoires. De opening is 17 september

Naast de ingang van Rotabs in het Zwaanshals is
het Kleine Huys in een smal pandje gevestigd met leuke woonaccessoires zoals dit vrolijke vogel huisje van karton. Ik heb een vrolijke levensboom gekocht met vruchten en vogels. Voor mij staat het symbool voor ideeën. Zo zijn de verschillende vormen van de accessoires van Moromoro gemaakt van de pit van een vrucht.

De markt is rondom de Rotabs opgebouwd, midden in een woonblok. Een unieke setting dat gelijk een intieme sfeer geeft. Het publiek varieert van jongeren tot jonge gezinnen, maar duidelijk bewust op zoek naar leuke originele dingen. Goede ingrediënten naast het mooie weer voor funshopping, gezelligheid, culinair verwennen en inspiratie opdoen.



Een kort overzicht van bedrijfjes die zich op de Swanmarket presenteerden in de podcast. Mij vielen vooral bedrijfjes met originele en creatieve producten op. Zoals Arta la Tarta met vrolijke fantasie taartjes, maar ook porselein goed om de tafel op te fleuren. Atelier Kiddies heeft handgemaakte spuletjes voor kinderen. De fleurige schortjes voor kinderen vallen op. Er waren meer kramen met spulletjes en knuffels voor kinderen. Amigonstro valt op door vrolijke  wezens. Het zijn kussens of ze staan op een etui of tas. De website is al even avontuurlijk als hoe de monsters eruit zien. Voor speciale bouwkaarten moet je bij Dolly Oblong zijn. Alle kaarten worden zelf ontworpen en uitgevoerd, waardoor de hele productie in eigen handen is. Een ander gevouwen robot van dun karton staat swingend op zijn benen. Theeliefhebbers opgelet want met zelfgemaakte en ontworpen theemutsen van Theemutsfeest. Bijzonder is het concept van AfroCandySweets. Reuze Afrokapsel lolly's in diverse gecombineerde smaken om nog langer van te genieten. Op de markt was er ook voldoende aanbod op culinair gebied. Grand café Branco verkocht bijzonder brood en in Rotabs kon je gezond lunchen.
Kortom voor ieder wat wils, vintage, handgemaakt, verantwoord en gezond shoppen bij Swanmarket. De volgende market 2 oktober staat moromoro ook met een kraampje.

1 comment: