Tuesday, September 20, 2011

moromoro in Laat zien wat je kunst

Het Cultureel Centrum is zondag 18 september omgetoverd in een kunstmanifestatie van beeldende en podiumkunsten. De opening begint met een verhaal. Er waren exposities van ambachten en kunsten. Bij het glaskralen maken kon je kiezen uit allerlei kleuren om je eigen glaskraal samen te stellen. Deze werd ter plekken in elkaar gesmolten. De zijdevloeipapier kunstwerken op het raam straalden kleur en zonlicht naar binnen. Vilten broches en tassen van originele ontwerpen. Verder waren er schalen en vazen gemaakt van keramiek in blauwtinten, sieraden van metaal, glas en klei.

Moromoro geuraccessoires voor body en home kon in zijn geheel worden ervaren. De verschillen in de modellen zien, het materiaal voelen en ruiken en zelfs het geluid van de kraaltjes horen. Het verleidelijke verhaal van moromoro is meerdere keren verteld. Maar ik heb ook vragen gesteld over de ervaring en voorkeuren in modellen. Moromoro is een accessoire dat verder doorontwikkeld wordt aan de hand van de voorkeuren van het publiek. Een aantal mensen willen meewerken aan de volgende enquĂȘte over moromoro waarin de geurbeleving, klant en het gebruik meer centraal staan.

Als afsluiter is er een optreden van RIJ 12. Cabaret voor alle leeftijden en heerlijk als iedereen kan meegenieten. Binnenkort treden ze op in de buurt en ik neem mijn kinderen mee voor een middagje theater. Sowieso kan de kinderen die Spangas als favoriet tv programma hebben hun lol op met Benjamin, die een tijd geleden in de serie speelde en zich hier van zijn muzikale kant laat zien.

Kleine impressie van de middag samengevat in een filmpje

1 comment:

  1. Mooi gedaan! Lekkere muziekjes, fijne impressie.. leuk om Orion van deze kant te zien. Maar wel HEEL kort...
    het gaat allemaal al zo snel op deze wereld, wat mij betreft meer beeld en muziek.

    Mooie Blog Monique!
    Groeten Patrick (mercurius)

    ReplyDelete